Dimensionering af solceller er en vigtig størrelse i valg af anlæg
Solceller på taget

Optimeret dimensionering af solceller er alfa omega i min tanke i retningen af solceller. Som ved varmepumper, er jeg i forbindelse med flere leverandører af solcelleanlæg, og her er mit mål er at have det fulde overblik over det samlede solcellemarked i Danmark – eller i hvert fald udbyderne af løsningerne.

Jeg gør meget ud af at assistere med at beregne rette dimensionering af et solcelleanlæg. For det kan blive en dyr fornøjelse at lave en for stor investering, så I producerer for meget om sommeren, mens det ikke batter helt så meget i de mørke måneder.

Dimensionering af solceller bør vælges med omhu

Det har selvfølgelig meget med jeres forbrugsprofil at gøre – og om denne eventuelt kan ændres i fremtiden. Men ved at tænke TCO (Total Cost of Ownership) eller totalomkostningerne ind helt fra starten af investeringen, tror jeg på, der kan blive råd til endnu smartere og effektive investeringer samtidig med investering i egenproduktionen. Altså får I gennem mps-solutions en medspiller, der ikke blot fokuserer på at sælge jer et solcelleanlæg – men netop at få det rette anlæg til jeres situation.

Kapitalinvestering i solcelleparker

Det er også en mulighed at sætte investeringen i solcelleparker i samarbejde med et investeringsselskab. Her er udregningerne noget anderledes, så det bør regne grundigt igennem – men er fint

Læs også om varmepumper her.