Nettariffer ændres som følge af et mere presset elmarked – der er ved at være fyldt op i kablerne. For mens strømpriserne var lave under Corona-nedlukningen i 2020, hvor virksomheder stod stille og der var masser energi i markederne, så vi i 2021 et voldsomt koldt 1. kvartal, der holdt strøm-priserne oppe, og siden har priserne nærmest kun kendt en vej, og det er op.

Globale energimarkeder er glohede, og resultatet er bl.a. elprisernes himmelflugt. mps-solutions hjælper jeres virksomhed med at undersøge mulighederne i markedet, selvom I måske kigger ind i voldsomt høje strøm-regninger i den kommende periode. Vi kan LYKKES – SAMMEN.

Net-tarifferne ændres

Nettarif ændres

Det er oftest dyrest at købe strøm fra 7-10 og igen fra 17-20 kigger man på timepriserne alene.

Netselskaberne har samtidig flexible net-tariffer (en slags transportafgift, idet transport af el giver et nettab – der tabes rent ud sagt noget strøm fra producenten til forbrugeren), hvilket giver stor forskel i prisen på transport af strøm i de ”dyre” timer sammenlignet med de ”billige”.

For private betyder det, at prisen for at få strøm transporteret fra oktober til marts er omkring 200% højere i timerne 17-20 end resten af døgnet på hverdage

For erhvervsvirksomheder er strøm dyr at få transporteret i de fleste af hverdagenes timer – især fra 7-20. Prisforskellen i nettariffer for virksomheder kan være over 250%!

Der er altså gode penge at spare, såfremt man har mulighed for at tilrettelægge sit forbrug. Samtidig hjælper man så samfundet, idet nettet måske undgår at blive overbelastet

Læs eventuelt mere på Dansk Energis hjemmeside: nettariffer-priser-gebyrer

Og se her, hvordan elprisen er sammensat for 1 kWh.